Renovatie van de straat

Renovatie van de straat

Binnen de woonvereniging is zelfwerkzaamheid erg belangrijk, een belangrijk onderdeel van de gehele renovatie.

De afgelopen jaren hebben we veel grootschalig onderhoud gedaan aan de straat. We hebben nieuwe daken, alle asbest gesaneerd, nieuwe CV-installaties en deels nieuwe ramen het kozijnen. Het vervangen van de ramen en kozijnen is het laatste grote en ingrijpende project in de straat. Daarnaast zijn er nog een hoop projecten die per woning bekeken moeten worden zoals het vernieuwen van de riolering, plaatsen van nieuwe keukens en badkamers, etc. Het schilderwerk, vloeren leggen, badkamers opknappen moet zoveel mogelijk door de bewoners zelf gedaan worden (indien dit mogelijk is). Het voordeel van deze constructie is dat bewoners inspraak hebben in de renovatie van hun eigen woning en niet genoegen hoeven te nemen met een standaard keuken of vloer. Iedere ingrijpende aanpassing binnen een woning moet met de renovatie-werkgroep worden besproken en waar nodig zal een specialist (elektricien, bouwkundige) ingeschakeld worden.

Dat we de komende jaren nog in het renovatieproces zitten is niet te voorkomen. Dit betekent flexibiliteit van de huidige bewoners en is belangrijk om rekening mee te houden als je in de woonvereniging wil komen wonen.

De renovatie wordt begeleid door het bestuur in samenwerking met een aantal handige klussers in de straat. Dit is een groepje bewoners die graag willen helpen met het tot stand komen van de renovatie daarnaast hebben sommigen van hen een achtergrond in de bouw -en timmerwerk of zijn ervaren klussers in hun eigen huis. Erg handig voor degene die vast aan de renovatie binnenshuis zelfstandig willen beginnen om de kosten te besparen! Ook schakelen we de hulp in van (bevriende) bouwkundigen en architecten die mee zullen denken in de renovatie. Hoe de renovatie precies in werking zal gaan zal snel duidelijk worden aangezien er op dit moment gewerkt wordt aan een gedegen renovatieplan. Dit plan zal weergeven met welke renovaties we kunnen beginnen gezien de prioriteit en mogelijkheid (financieel en organisatorisch) per woning.

 

Door sommige bewoners is er op eigen initiatief al een begin gemaakt aan de renovatie.